שילוב תרופות. אבלציה.

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

31/03/2019 | 13:48 | מאת: נחמה

שלום לרופא בת 74. סובלת מזה כ-15 שנה מפרפור פרוזדורים התקפי סימפטומתי. בערך 1-2 פעמים בשנה שמגיב להזלפת פרוקור. מקבלת באופן קבוע פרדקסה, טמבוקור ודיובאן מזה כ-10 שנים. לאחרונה נאמר לי ששילוב פרוקור וטמבוקור הוא מסוכן ויכול לגרום לדום לב האם נכון? ברצוני לבצע אבלציה. האם לדעתך פרוצדורה זו יכולה למנוע את התקפי הפרפור? האם מקובל לבצע אבלציה גם אם הפרפור הוא לא קבוע וקורה בהתקפות כפי שציינתי. מודה מראש על זמנך ותשובתך.

1. שילוב של טמבוקור ופרוקור בצורה שאת מקבלת - רק בזמן האירועים, תחת השגחה- לא מסוכן עד כדי כך. 2. אבלציה עוזרת- לא לדעתי, אלא על סמך ספרות הרפאוית (גם מנסיון שלי). יש שיעורי הצלחה- כמו כל פעולה ברפואה אבלציה של פרפור פרוזדורים יעילה לא ב-100% 3. אבלציה מתבצעת לאנשים שאצלם פרפור התקפי לא פחות (אפילו יותר) מאשר במשרים של פרפור קבוע. יתרה מזאת יעילות של אבלציה בפרפור התקפי קצת יותר גבוהה מפרפור קבוע.

מנהל פורום הפרעות קצב לב