דום והתקף לב ומה שבינהם דוקטור

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

27/03/2019 | 14:49 | מאת: גלעד

שלום דוקטור מה זה דום לב שהלב נעצר וזהו ? בהתקף לב הלב ממשיך לפעום לעומתו ? מה הההבדל בין שניהם ? איך מונעים את שתי הדברים ? כי לפעמים גם אנשים אם נתונים בריאים חוטפים התקף או דום לב ..... אשמח להסבר מלומד תודה גדולה מראש

קשה להבדיל בין המוסגים הלא רפואיים. כל פעם שמשתמשים במוסגים האלה מתכוונים למצבים שונים מבחינת הרפואה. בשפה מקצועית אין מוסגים האלה. בדרך כלל "דום לב" הכוונה להפרעות בקצב לב או הולכה חשמלית בלב שגורמים להפסקת פעילותו. ו"התקף" לב זה אוטם שריר הלב כתוצאה מחסימה בעורקי לב. לא צריך למנוע שום דבר מזה. צריך לחיות בריא. עם כל ההמלצות הידועות ומפורסמות: פעילות פיזית, אכילה נכונה וכו'. וכמובן בדיקות שיגרתיות רפואיות המומלצות ע"י רופאים.

מנהל פורום הפרעות קצב לב