הצדקה לניטור אגרסיבי ל-AF?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

19/07/2018 | 21:29 | מאת: דוד

אבי בן 72 סובל מ-HOCM+LBBB+1st AV block, ויש לו תקופות שבאות והולכות עם פעימות מוקדמות (כנראה VPBs) שמתגלות במכשיר לחץ הדם הביתי (ובאוקסימטר). עשה הולטר 24 שעות אק"ג תקין לפני שנתיים. אקו תקין (מלבד ה-HOCM). השאלה היא באיזו מידה של אגרסיביות כדאי לחפש אצלו אפיזודות נדירות של AF? נניח שיעשה הולטר של שבוע ותתגלה אפיזודה אחת לשבוע, יש לזה משמעות קלינית, זה מצדיק טיפול תרופתי (שלא לדבר על התערבות פולשנית)?

לא ממש הבנתי את השאלה. הנושא של גילוי של פרפור פרוזדורים לא מאובחן אצל אנשים ללא סימפטומים באמת עולה בשנים הארחונות מכוון שיש משמעות לזה. אבל עדיין אין גישה מגובשת לגבי זה. לא ברור לי למה הועלתה השאלה הזאת.

20/07/2018 | 16:25 | מאת: דוד

כי הוא בסיכון מוגבר ל-AFT בגלל ה-LBBB+1st av block (כל אחד מהם בנפרד הוא גורם סיכון ל-AF).

כן יש קשר בין דברים שציינתה ופרפור. קשר לא חד משמעי, עם ממצאים שונים במאמרים שונים. אבל כן קשר נדון. מזה ולצורך בחיפוש מעמיק של פרפור לכל חולה שיש לו הארכת PR ו/או LBBB הבדל הוא גדול. אין שום התוויה לבירור AF במצבים האלה. מה עוד- יש חוץ מזה מצבים שונים ומשונים ומחלות שידועים קשורים ל-AF. גם במצבים ההם אין התוויה לאיבחון AF

מנהל פורום הפרעות קצב לב