הפרעות קצב הנמשכות כבר 4 ימים

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/04/2018 | 01:17 | מאת: עמוס

שלום לרופא, אני בן 84. עברתי 5 אירועים של פרפור מאז שנת 2000, 4 מהם טופלו ב"אסף הרופא". המקרה האחרון היה באוגוסט 2014. אני מטופל בכמה תרופות: אמלו, לוסרדקס, ריתמקס וקסרלטו. מצבי יציב מאד מאז האירוע האחרון. בביקור האחרון אצל קארדיולוג, לפני כחודש, הוא היה מרוצה מאד ממצבי ואמר לי לחזור בעוד שנה. פתאום, לפני 3 ימים הופיעו הפרעות קצב בלווית לחצי דם גבוהים יחסית(150/110), בבוקר. בערב הלחצים הם 130/84 ואפילו פחות. הדופק נע בין 57 ל-90. הפרעות הקצב, כפי שמראה מכשיר המדידה, נמשכות כבר 3 ימים. אינני סובל מחולשה או עילפון. רופאת המשפחה משאירה לי את ההחלטה אם לפנות למיון, בהתאם להרגשתי. בהתייעצות טלפונית שלה עם הקארדיולוג קבעו שעלי להפסיק נטילת ריתמקס עד לבדיקת הולטר לב. פירושו לרדת ממינון של 600 מ"ג ליום ל-0. אני רואה באתר של הכללית שאחת התרופות לטיפול בהפרעות קצב, היא ע"י דווקא ע"י ריתמקס. שאלות: 1. כמה זמן אפשר להמשיך עם הפרעות קצב ללא התערבות רפואית? 2. האם ירידה פתאומית בשימוש בריתמקס מ-600 ל-0 נשמעת הגיונית מבחינה מקצועית? בתודה ובברכה, עמוס דינור

1. אין "הגבלת זמן" להפרעת קצב שהיא תשפיע להרגשה שלך או מצבך. אני הייתי רוצה בתור רופא בכל זאת לראות לפחות אקג אחד עם רישום- מה ההפרעה. מכשיר למדידות ל"ד זה לא מכשיר לאיבחון הפרעות קצב. איך לבצע אקג- להחלטה של רופא המשפחה שלך. 2. ריטמקס ניתן להפסיק בבת אחת.

03/05/2018 | 23:59 | מאת: תשובה להערות של הרופא

לד"ר גולובצ'ינר שלום רב, אני מבין שמכשיר מדידת לחץ דם אינו נותן דיאגנוזה. חשבתי שהוא נותן אינדיקציה. פניתי מיד למרפאה המקומית, עשו לי אקג, רופאת משפחה בדקה אותי והתייעצה גם עם רופאת המשפחה שלי במרפאה אחרת. למחרת הייתי אצל רופאת המשפחה והיא גם התייעצה טלפונית עם הקרדיולוג המטפל בי. הפנו אותי להולטר. בינתיים הייתי גם אצל קרדיולוג בבית חולים והוא החליף לי את הריתמקס בשילוב של קרדילוק וטמבוקור וגם הפנה אותי למיפוי לב. אני בהמתנה. השאלה שלי על הפסקת ריתמקס התייחסה לכך שלא נתנו לי תחליף. רק הקרדיולוג בבית החולים נתן תחליף. תודה רבה על תגובתך המהירה, בברכה, עמוס

מנהל פורום הפרעות קצב לב