תוצאות הולטר בעקבות דופק נמוך

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

31/10/2017 | 12:40 | מאת: חיים

גיל 62 עברתי בשנת 2001 אוטם בשריר הלב יחסית קטן. מתפקד טוב. במהלך השנה האחרונה ביצעתי מיפוי לב במאמץ ולא היה משהו חריג. בחודשים האחרונים הבחנתי בדופק נמוך הנע בין 45 דופק ל - 80 חשבתי אוליי הקצב הלא סדיר נובע מלקיחת אלטרוקסין עקב תת פעילות של בלוטת התריס. לכן, הפסקתי לבינתיים כדי לעקוב אחרי הדופק. להלן תוצאות הבדיקה שנעשתה במהלך 48 שעות: ביממה הראשונה - מהירות מינימלית: 64 מהירות מקסימאילית: 114 מהירות ממוצעת: 78 הפרעות קצב חדריות VPC'S: הפרעות קצב על חדריות APC?S: הפרעות הולכה: פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: תלונות הנבדק: הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס . APBS: נספרו כ5% מכלל הפעימות ע"י המערכת אך כנראה מדובר בVPBS. VPBS: מרוביםמאד לפחות 12% מכלל הפעימות. נצפו 1040 קטעי ביגימיניה עד 8 שניות- 5מחזורים, 342 קטעי טריגימיניה עד 25 שניות- 11 מחזורים.נצפו 2 זוגות ו שלשה יחידה. הפרעות הולכה: לא נצפו ממלץ יעוץ קרדיאלי ביממה השנייה - הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 55 מהירות מקסימאילית: 110 מהירות ממוצעת: 69 הפרעות קצב חדריות VPC'S: הפרעות קצב על חדריות APC?S: הפרעות הולכה: פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: תלונות הנבדק: הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס . APBS: נספרו 2.6% מכלל הפעימות ע"י המערכת אך כנראה מדובר בVPBS. VPBS: מרובים מאד לפחות 7.2% מכלל הפעימות. נצפו 250 קטעי ביגימיניה עד 33 שניות- 23מחזורים, 126 קטעי טריגימיניה עד 6 שניות- 3 מחזורים.נצפו 2 זוגות . הפרעות הולכה: לא נצפו ממלץ יעוץ קרדיאלי

1. מציע לא לעשות שינוי תרופתי בלי יעוץ רופא ובמקרה שלך בדיקות דם. 2. בהולטר- פעימות מוקדמות

מנהל פורום הפרעות קצב לב