מפרצת באורטה העולה+af כרוני.

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

30/06/2017 | 11:04 | מאת: eva

ברצוני לברר מספר בעיות. אני בת 68 ידועה על מפרצת בגודל 4.6 באורטאה העולה. בגלל טראומה לפני מספר חודשים עלה לי הלחץ דם מאוד אבל לא סדיר. ואני מטופלת עם וקטור 160מג . לפני שנתיים גם התחילו לי פרפרים ולכן התחלתי לקחת אלקוויסט פעמיים ביום וגם טמבקור 100 פעמיים ביום. אולם בשבועות האחרונים יש ממש התקפי פרפור יום יומי. אני מחוברת לשחל ויש לי ממש תיעוד על זה. השאלות מה קורה עם באורטאה??? והאם יש מצב שאני במצבי יכולה לעבור איבלציה??? אודה על השאלות. יום טוב

1. מבחינת השפעה של פרפור על מצב של מפרצת אאורטליץ. אין ממש השפעה. איזון ל"ד בהרבה-הרבה יותר חשוב במקרה הזה. 2. אפשר לשקול אבלציה. כן הייתי ממליץ להיערך לפעולה עם בדיקות הדמיה - CT, כדי להעריך סיכונים של הפעולה.

מנהל פורום הפרעות קצב לב