פעימות מוקדמות שאלות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

25/01/2017 | 11:36 | מאת: חגית

שלום רב לד"ר גולובצ'ינר, סובלת מפעימות מוקדמות חדריות מזה כמה שנים, אקו לב תקין. האחרון לפני כחודש. ביצעתי הולטר עקב הרגשה של רצף בפעימות המוקדמות ודופק מהיר לעיתי ולהלן התוצאות: קצב סינוס - 70 pac -1 pvcs - 2012 חד מוקדיים עם קטעים של trigeminy 12 זוגות (couplets ) בעבר לא סבלתי מרצף או מזוגות זה היה בבודדים. בעבר אירוע VT קצר שבעקבותיו מטופלת בנורמיטן. אקו לב תקין תמיד. הרצף שקיים עכשיו וגם הזוגות מורגשים אצלי מאד. האם ההיקף שנמצא בהולטר מסוכן או מעיד על בעיה שלא מאותרת למרות אקו לב תקין ? האם יש צורך בבדיקות נוספות? הקרדיולוג ממליץ להתחיל טיבוק בטמבוקור. ראיתי את תופעות הלוואי שלו ואני חוששת להתחיל. אך ככה איכות החיים מאד נפגעת. אשמח לייעוץ.

כמות פעימות המוקדמות לא מאוד גדולה. בנוכחות תפקוד הלב תקין ובהעדר בעיות אחרות אין משמעות פרוגנוסתית להפרעות הצב האלה. טיפול נקבע על בסיס סימפטומים, ממצאים באקו וכמות הפעימות. אקו וכמות הפעימות במקרה שלך לא מצדיקים טיפול, לכן (יתכן) טיפול נקבע כדי לטפל בסימפטומים. לפני טיפול בטמבוקור הייתי שוקל שינוי מינון נורמיטן, העברה לחוסם בטא אחר וכו'. במידת הצורך הייתי ממליץ יעוץ עם מומחה בהפרעות קצב

02/02/2017 | 10:06 | מאת: חגית

תודה ד"ר גולובצ'ינר, תודה על הייעוץ. הרופא החליף נורמלול בקרדילוק. גם הוא לא ממש מסייע משמעותית. אני חוששת להתחיל עם טמבוקור כלאחר שעיינתי בתופעות הלוואי שהוא עשוי לגרום. האם פשוט כדאי ללמוד לחיות עם זה? והאם עשוי להיות חסם בטא אחר יעיל יותר מנורמיטן וקרדילוק?? תודה

מנהל פורום הפרעות קצב לב