כאב רגלים עקב בצקת . ...........

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

07/04/2016 | 12:24 | מאת: עדיגיל

שלום, רצוני לעזור לאישה בת 82 שאני מבקרת אותה במסגרת התנדבותית. היא סובלת מאי ספיקת לב ריאות. סובלת מאד מאד מכאבים בכפות הרגלים. מתארת כאילו יש לה דקירות חזקות. אמרו לה לא לחמם אלא לקרר אבל הרגלים שלה קפואות ממילא. מרבית היום היא יושבת ללא תנועה כי מתעייפת מאד. היא נעזרת במכשיר המספק לה חמצן עם "משקפים". האם יש דרך להקל על הכאבים?

שלום רב, נפיחות ברגלים או כמו שאנחנו קוראים להם בשפה המקצועית "בצקות בגפיים" מקורה בכמה מנגנונים: 1. אי ספיקת כליות ופגיעה בפינוי נוזלים 2. אי ספיקה ורידית ופגיעה מכאנית בשסתומים ורידיים ולכן הצטברות נוזלים 3. היפואלבומינמיה-חלבון אלבומין נמוך בדם שגורם לשינוי במאזן לחצים ונפיחות 4. אי ספיקת לב-כמו בדוגמה שלך, שבה הבעיה היא שהלב לא עובד מספיק טוב ולכן נאגרים נוזלים לצערי אי ספיקת לב היא בד"כ לא הפיכה, ולכן הטיפול הוא להחזיק מצב קיים ולהיפטר מעודף נוזלים ע"י משתנים-לדוגמא פוסיד. על החולה שאת מטפלת בה להיות במעקב מרפאות אי ספיקת לב בכדי לראות שהיא מאוזנת ולא צריך להעלות מינון משתנים ולהקל על הבצקות. בנוגע לכאב-יש תרופות רבות שמתמודדות עם כאב כרוני לדוגמא: טרגין, טרמדקס OD וכיו"ב- ניתן לקחת כל אחד מאלו לטווח ארוך הרבה בהצלחה!

מנהל פורום רפואה פנימית