חשש מגידול סרטני בריאה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

04/03/2020 | 15:51 | מאת: אבי

שלום רב . בן 81 עישן בעבר, סובל מאי ספיקת לב קלה לפני שנתיים דלקת ריאות דו״צ בct שבוצע אז -קשרית תת פלוירלית בRML בקוטר 0.2 ס״מ לפני כחצי שנה צילום חזה תקין עקב ברונכיטיס חריפה. לפני כחודש עם מעט שיעול ללא חום וללא חולשה , בצילום חזה גודש מרכזי ריאתי קל, מודגם תסנין ריאתי באונה תחתונה מימין סינוסים קוסטופרניים סתומים חלקית- יתכן תפליט פלאורלי קל. אפנה את תשומת לבך שהתסנין הוא באונה התחתונה מימין, אותו מקום שבו ראו את הקשרית לפני שנתיים בבדיקת הסיטי (RML) כיום, כחודש לאחר הצילום עדיין קרפיטציות בבסיסים ומעט צרידות (כשמדבר חלש) כדוריות דם אדומות ולבנות בנורמה בבדיקת דם שנלקחה האם קיים סיכוי לסרטן ריאה?(לנוכח העובדה שעדיין יש קרפיטציות אבל מנגד הצילום לפני כחצי שנה היה תקין והct לפני כשנתיים היה תקין) האם סרטן יכול להתפתח בקצב כזה? תודה מראש!!

שלום רב, זאת שאלה מורכבת שדורשת התייחסות רופא מטפל ובדיקת החולה פנים מול פנים-אנא פנה לרופא משפחה או למומחה ריאות

מנהל פורום רפואה פנימית