תחליף לתרופות להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

06/09/2019 | 01:04 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

שלום רב, מתנצל על המענה המאוחר: אני לא מכיר תוספי מזון ולא כ"כ מבין בתחום מציע לך לפנות למי שמבין בזה-בד"כ רופאים פחות מתעסקים בנושא

מנהל פורום רפואה פנימית