בדיקת רמות שומנים בדם

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

29/08/2019 | 00:36 | מאת: מנחם

שלום בן 45, עם עודף משקל, לא מעשן, לא מטופל בתרופות. 1.76 , משקל 99. עושה הליכות למשך שעה, מס' פעמים בשבוע. בבדיקת דם: סוכר תקין TRIGLYCERIDES 163.00 MG/DL CHOLESTEROL 217.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 42.00 MG/DL LDL-CHOLEST. 142.40 MG/DL NON HDL CHOLEST 175.00 MG/D רמות הכולסטרול מעל הנורמה הרופא רצה לתת לי טיפול תרופתי, אך לבקשתי הוא הסכים לתת בשלב ראשון אופציה של שינוי תזונתי באמצעות דיאטנית ולחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים, ואז להחליט לגבי טיפול תרופתי. 1. האם בערכים כאלו מקובל לתת טיפול תרופתי? (על אף תופעות הלוואי של התרופות הללו) 2. האם שינו תזונתי של 3 חודשים יכול להשפיע בצורה משמעותית על ירידת ערכי הכולסטרול (כמובן חוץ מהכולסטרול הטוב) לערכי הנורמה? 3. האם לעודף משקל יש קשר ישיר לרמות הכולסטרול המוגברות, וכמה צריך לרדת במשקל בכדי לחזור לנורמה? 4. האם יש קשר והשפעה לרעה על התוצאות של רמות הכולסטרול לכך שבלילה שלפני הבדיקה לקחתי את התרופות הבאות: אופטלגין טרמדקס 100 מ"ג בשחרור מושהה אמביאן לשינה וכן שהצום כלל לא רק צום מאכילה אלא גם משתיה (לאחר 15 שעות ללא שתיה)? תודה רבה

שלום רב, מתנצל על המענה המאוחר: 1.בד"כ השלה הראשון הוא שינוי אורחות חיים וביצוע פעילות גופנית 2. בהחלט כן! 3. עודף משקל הולך ביחס ישיר בד"כ עם רמות כולסטרולו גבוהות אבל לא מחייב. אין משקל מסויים אליו יש לרדת-זה בד"כ מתאים ל BMI 4. בד"כ לא, למרות שאומרים שאופטלגין משפיע

מנהל פורום רפואה פנימית