בדרך לסכרת- יש מוצא ?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

16/05/2019 | 21:49 | מאת: אייל

שלום רב, ראשית- מבקש להודות על הזמן שאתה מקדיש לניהול הפורום הנפלא הזה, לתשובות המהירות, המפורטות והמקצועיות. ישר כח !!! ואצלי...מודאג. רקע: בן 48 עם עודף משקל (175 ס"מ, 110 ק"ג). מטופל בליפיטור 10 מ"ג לעודף שומנים כבר שנים. בבדיקת דם שגרתית שביצעתי- Glucose 104, ו- HBA1C עומד על 6.3. שאלותי: 1. האם אני צריך לבצע עוד בדיקות נוספות כרגע ? 2. האם יתכן שאני לא רק בדרך לסכרת אלא כבר ממש חולה בסכרת ? 3. האם כדאי לי להתחיל ליטול תרופות כלשהן לעניין הסוכר ? 4. האם לדעתך בשלב זה יש מוצא מהעניין באפשרות אחרת מאשר ניתוח בריאטרי, או שכבר איחרתי את הרכבת ואני חייב לפעול בצורה "דרסטית" (כגון ניתוח בריאטרי כאמור) ? תודה רבה !

תודה על המילים הטובות. אם הבדיקה נעשתה בצום כמו שצריך אני ממליץ לבצע בדיקת העמסת סוכר/סוכר בצום. אם גם שם יצא גבוה (למרות שהבדיקה כרגע היא ממש גבולית) אני ממליץ שינוי אורחות חיים ספורט ותזונה-אין מקום כרגע ליטול טיפול תרופתי...בעיקר לשמור לעקוב ולבדוק בעוד חצי שנה. בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית