שתי בדיקות דם אחרונות מראות TSH גבוה מעל הנורמה

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

26/03/2016 | 21:59 | מאת: אלעד

שלום, אני אלעד, בן 30 בלי מחלות רקע. לפני חודש וחצי עשיתי בדיקת דם אחרי שהרגשתי עייפות מתמשכת חוסר ריכוז והתכווצויות שרירים קלים ברגליים. התוצאות היו בסדר חוץ מרמת TSH של 4.6 שהיתה באדום. הרופא ביקש ממני לבוא אחרי חודש ולעשות עוד בדיקה, הפעם היא יצאה 5.2. בלי שום בדיקות נוספות הוא רשם לי יוטירוקס 50 לקחת שישה ימים בשבוע כל בוקר. השאלה שלי היא האם אין צורך בבדיקות נוספות? האם הכדורים יעלימו את כל הסמפטומים? הבנתי שלוקחים את הכדורים לכל החיים. תודה!

שלום אלעד בדיקות הtsh הן גבוליות , לא ממליצה טיפול בשלב זה , יש גם לבדוק ft4. Tpo. ולשקול us של התריס , בדרך כלל יש לטפל ב tsh מעל 10 . לכן , ממליצה לחזור לרופא , להשלים בדיקות דם ומעקב , אין להחליט על טיפול לכל החיים על סמך הבדיקות ששלחת . יום נעים ובריאות

מנהל פורום בלוטת התריס