מתלבטת האם לבצע מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

10/08/2016 | 15:20 | מאת: נועה

שלום, אני בת 35 ושלושה חודשים, שבוע 18+1. תוצאת בדיקת סקר שליש ראשון: MOM ריכוז 1.74 3890.4 mU/L 3.08 110.2 ng/mL 1.08 12mm סיכון לפי הגיל: 1:370 סיכון בשילוב בדיקות ביוכימיות ושקיפות עורפית 1:1300 סיכון לטריזומיה 18: 1:10000 תוצאות לאחר חלבון עוברי בשילוב שליש ראשון ושני לתסמונת דאון: 1:1400 בדיקות גנטיות בתחילת הריון יצאו תקין. עשיתי בדיקת וריפיי מורחבת וקיבלתי תוצאות שהכל תקין. רב האנשים עדיין ממליצים לי לעשות מי שפיר, כולל בן הזוג. לא יודעת למה אני נורא מתלבטת, מעדיפה לוותר אבל מרגישה שאני לא בסדר אם לא אעשה. האם התוצאות מצדיקות מי שפיר? האם בגלל שאני בת 35 אז אוטומטית עלי לעשות? ואם הייתי בת 34.5 עם אותן התוצאות היו עדיין ממליצים לי על מי שפיר? למה תוצאות החלבון העוברי לא השתפרו בהרבה למרות שבדיקת וריפיי יצאה תקין? קבעתי תור למי שפיר לעוד שבוע ועדיין מאוד מתלבטת.. תודה רבה, נועה

ייתכן והייעוץ שלי כבר לאחר בצוע הדקור אבל אין אינדיקציה רפואית לדקור פרט לגילך. עדיין יש סיכוי לממצא בדקור למרות כל הבדיקות התקינות ולכן מומלץ להתייעץ עם יועץ גנטי

22/09/2016 | 11:47 | מאת: פרופ ירון צלאל

לדעתי את יכולה להסתפק במה שעשית עד עכשיו. מה שאני עושה זה לבצע את הסקירה המאוחרת בשבוע 23 ואם חלילה יש שם ממצאים עדיין ניתן לבצע דקור

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר