הפסקת הריון עקב מום לב מסוג TOF (טטרלוגיה)

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

23/11/2015 | 06:44 | מאת: שמרית

שלום בהריון קודם עברתי הפסקת הריון עקב מום לב מסוג TOF (טטרלוגיה). מה עלי לעשות בהריון הנוכחי? תודה

טטרלוגיה ("תופעה עם ארבעה מרכיבים") ע"ש פלוט הינה מום לב קשה הכולל פגם במחיצה הבין חדרית, אאורטה "רוכבת", הצרות המסתם הפולמונלי (ריאתי) והתעבות החדר הימני. יכולה להיות ממצא בדידי או כחלק מתסמונת כמו "די גורג" (חסר תת מיקרוסקופי בכרומוזום 22). בכל הריון נוסף עלייך לעבור סקירת מערכות מוקדמת טובה, אקו לב עובר ע"י קרדיולוג ילדים ולתהייעץ עם גנטיקאי באשר לממצאים משפחתיים, בדיקת מי שפיר וכו.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר