גנומיטי במקום מי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

19/08/2019 | 10:23 | מאת: הילי

אני שוקלת לבצע גנומיטי (nipt) במקום מי שפיר. זה מספיק אמין?

לכל בדיקה צריכים לדעת את היתרונות והחסרונות. NIPT יתרונו הוא שיכול לתת לך תשובה די אמינה לגבי תסמונת דאון ושאין סכון להפלה כשמבצעים הבדיקה . החסרון הוא שאינו אמין בבדיקת שאר הכרומוזומים כמו שנעשה בבדיקת מי השפיר. מכאן יתרונות הדיקור - בודק את הציפ הגנטי (עוד כ-200 תסמונות גנטיות מעבר לקריוטיפ הרגיל) וחסרונותיו (סכון להפלה, לא גבוה אבל קיים)

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר