סרטן שד ולימפומה בו זמנית

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

21/09/2016 | 15:11 | מאת: רוזה

בת 65. לפני שנה וחצי עברתי למפקטומי על רקע סרטן שד מקומי . לאחר מכן הקרנות . לפני חודש גילו לי לימפומה נון הוג'קין כעת מטופלת בכימוטרפיה . תוך כדי טיפול בוצע CT PET , נמצא ממצא קולט באותו שד שכבר עבר ניתוח . בביופסיה מהממצא - אדנוקרצינומה . נאמר לי שהטיפול כימוטרפי בלימפומה הוא זהה לטיפול כימוטרפי בסרטן שד. ועליי לסיים את כל מחזורי טיפול ורק אחר כך אוכל לגשת לניתוח מסטקטומיה. האם אני לא מפספסת כאן משהו ? האם אין דחיפות להינתח מיידת במהלך הטיפולים ? אני מפחדת שהסרטן בשד יתפשט מכיוון שלפי ביופסיה מהשד מדובר בסוג אגרסיבי ומתפתח מהר. תודה מראש על התשובה .

שלום לך, מדובר במקרה בהחלט לא שכיח, ובהיותו כך אני בטוחה שהרבה מוחות התאספו על מנת להחליט על הטיפול. תוך כדי הטיפול הכמותרפי יהיה מעקב לגבי השד, חלילה תוך כך הוא יגדל - תופני לניתוח. לא שיתפת אותי בנתוני סרטן השד אך לסוגים האגרסיביים אכן יש לרוב תגובה טובה בכמותרפיה.. מאחלת לך בהצלחה, שמרי על חיוביות, ובהחלט פני לקבלת דיעה נוספת אם את חשה חוסר בטחון שכן חשוב שתסמכי על הצוות המטפל ותחלימי במהרה ובקלות!

מנהל פורום כירורגיית שד