אולטרסאונד שד ותוצאותיו

דיון מתוך פורום  כירורגיית שד

15/08/2017 | 13:22 | מאת: ליבנת

אני בת 41 4 חודשים אחרי לידה. נבדקתי ידנית לפני חודשיים ללא שום מימצא. היום ביצעתי אולטרסאונד שד. להלן התוצאות : משמאל : שד לא הודגם ממצא סולידי. ציסטות קטנות פשוטות BIRADS 2 בשעה 1 כ 7 ס"מ מהפטמה קשרית לימפה אינטראממרית בגודל 9 מ"מ. עובי הקורטקס 2.2 מ"מ ( נורמה עד 3 מ"מ) BIRADS 3 בית השחי לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מימין : לא הוגם ממצא סולידי ציסטות קטנות בודדות בית השחי לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בנוסף יש לי אטופיק דרמטטיס באזור הפיטמות מאז ההריון ילדתי לפני ארבעה חודשים. הרופא המליץ על אולטרסאונד נוסף עוד 3 חודשים ואם הגודל של קשרית נשאר זהה או גדל לבצע ביופסיה . קצת נלחצתי אשמח לחוות דעתך לגבי הממצאים האם זה מסוכן ? אין לנו סרטן שד במשפחה,והאם לא כדאי לאור נתונים אלה לבצע ממוגרפיה או ביופסיה עכשיו ? תודה מראש.

היי, סביר להניח שזו בלוטה תגובתית, יתכן בהחלט בשל הדרמטיטיס שאת מציינת. לפי ראות המומחה הסיכוי לממאירות מאד נמוך (כ1-2אחוזים) ולכן ההמלצה לחכות מספר חודשים ולחזור על הבדיקה שנית. אם את חשה מתח וחרדה מהממצא- תבקשי שיבצעו ביופסיה כעת ובעוד שבועיים תשכחי מכל הסיפור.. בעיקר-לא לדאוג

מנהל פורום כירורגיית שד