סגירת עין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/08/2006 | 14:01 | מאת: דידי

בתנו בת שנה ושבעה חודשים לאחר ניתוח קטרקט מולד. הרופא הורה לנו לסגור את העין הטובה כ- 5 שעות ביום. הבעיה היא שהיא מורידה את הרטיות בקלות ואנחנו לא מצליחים לסגור לה את העין בכלל. חשבנו על פתרון של כפפות לידיים שימנעו ממנה לתלוש את הרטיה. מה דעתך על פתרון זה, והאם אתה יודע על כפפות שמתאימות לכך. האם ישנם פתרונות אחרים ? (נאמר לנו שטיפות אטרופין לא מתאימות למקרה שלנו עקב הפער הגדול באיכות הראיה בין שתי העיניים). האם יש פתרון של עדשת מגע לעין הטובה שתטשטש את הראיה בעין הטובה ותגרום לילדה להשתמש ולהפעיל את העין המנותחת ? תודה על תשובתך המהירה.

27/08/2006 | 14:06 | מאת: דידי

שכחתי לציין שיש להניתוח היה לפני שנה ומאז יש לה עדשת מגע. המספר של עדשת המגכ כיום הוא 16.5 + תודה דידי

28/08/2006 | 00:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדידי שלום, הכפפות המתאימות הן כפפות סקי לילדים, כאלו עם מקום לאגודל ועוד חלל אחד לשאר האצבעות. טיפלנו כך בילדים בארצות הברית (שם ניתן להשיג כפפות כאלו בקלות לילדים בכל חנות לציוד סקי. לא יצא לי לטפל בארץ בשיטה זו. נסי בחנות של הסקימולטור בחולון. ניתן להתאים עדשת מגע עם אישון מושחר. דברו איתי אם תרצו כתובת לעניין. זכרו שצריך להכניס ולהוציא את העדשה בכל יום. בהצלחה- המשימה שאיתה אתם מתמודדים (לסגור את העין הטובה בילד עם ליקוי ראיה משמעותי בעין אותה משאירים פתוחה), היא מהקשות בטיפול במחלות עיניים בילדים, ונופלת כולה על ההורים. אני מניח שיש תיקון אופטי מלא לעין המנותחת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה