חסר דמעת וגרד בעיניים לתינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/10/2017 | 15:34 | מאת: שליג

שלום דר, התינוקת שלי בת חודשיים. אין לה דמעות כלל מגיל לידה. במהלך החודש הראשון לחייה היו 3 פעמים הפרשות מוגלה מעין שמאל בלבד. ניקיתי לה וזה עבר. כיום אין לה הפרשות מוגלתיות, אלא מעט מאוד הפרשות צהובות לאחר שנת לילה. לאחרונה החלה לשפשף את עיניה בתדירות גבוהה עד כדי גרימת אודם עז מסביב לעיניים. העיניים שלה נראות רגילות. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה לגרד? האם תתכן אלרגיה לתינוקות בני חודשיים? האם מדובר בחסימת דרכי דמעות כלמעשה אין לה דמעות?

29/10/2017 | 02:20 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בחסימה בדרכי הדמעות יש דמעת קבועה, גם כשהילד לא בוכה, ההפך מהמצב המתואר. (החסימה היא בפינוי הדמעות מהעין, לא בייצור). יש מצבים נדירים בילדים של חסר דמעות, שגורם ליובש ולגרוי. נדיר בהעדר מחלה סיסטמית ברקע. ממליץ שתבדק על ידי רופא עיניים לילדים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה