חשיפת העין לטיפול פוטותרפיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/03/2017 | 10:36 | מאת: יאיר

שלום, בתי נולדה עם צהבת (בילירובין גבוה) והוכנסה לטיפול אור - פוטותרפיה ל 48 שעות. היא לא אהבה את כיסוי העיניים וכמה פעמים שברנו לדגום אותה ראינו שהיא הזיזה את הכיסוי מעט מהעין, כלומר - העין היתה חשופה (אם כי עצומה) תחת האור. רוצה לקוות שזה לא נמשך יותר מכמה דקות. הבנתי שהנזק לעין הוא בצורת קטרקט ונזק לקרנית ולרשתית. שאלות: 1. מה הסיכוי שאכן נגרם נזק? האם נערכו מחקרים קליניים על השפעת הטיפול באור על העיניים גם ללא הגנה תמידית? 2. האם ניתן להעריך נזק, אם קיים, בבדיקת רופא עיניים אצל תינוק בן ימים ספורים? תודה

11/03/2017 | 23:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליאיר שלום, לא מכיר מחקר ספציפי, ויהיה קשה מאד לבצע כזה, בגלל שהנזקים, אם בכלל, מופיעם לאחר שנים. הנזקים של UV לעיניים הם נזקים מצטברים, ובמחלות ידועות (כגון ירוד במפעילי תנורים תעשייתיים, אם כי שם מדובר באור תת אדום) הירוד מופיע לאחר שנים של חשיפה, שעות רבות בכל יום עבודה. אין סיכוי (למיטב הבנתי) שחשיפה לשעות ספורות יכולה לגרום לנזק קבוע משמעותי. לשאלה השניה- ירוד ורטינופטיה ניתן לראות רק כאשר הם כבר קיימים. מציע לשכוח מהארוע. מצרף לך קישור למקור מקיף מאד על הטיפול בהיפר בילירובינמיה בילוד. http://emedicine.medscape.com/article/974786-treatment דר. נוימן

12/03/2017 | 06:12 | מאת: יאיר

תודה על התשובה המקיפה!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה