נפיחות באופן קבוע בעת צחוק

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

06/11/2016 | 11:35 | מאת: אבא

שלום רב. כשבתי בת ה-11 צוחקת היא נופחת. סיטואציה זו מביישת אותה מאוד. האם יש פתרון כלשהו לנושא מבחינת תזונה או אחר ? אשמח לתשובתכם, אבא.

אבא יקר, אני מעריכה שהצחוק גורם אצל בתך לרפיון שרירים במערכת העיכול ולכן לשחרור גזים. אם בתך לא סובלת בשוטף מגזים, דוגמת כאבי בטן או דחיפות בצורך ללכת לשירותים, לא הייתי מבצעת שינויים משמעותיים בתזונתה. המזונות היחידים מהם הייתי ממליצה לה לנסות ולהימנע הם קטניות וירקות המוכרים כיוצרי גזים במערכת העיכול כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. בכלליות מאכלים המכילים סיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, פירות וירקות יכולים ליצור גזים, אך הם גם מהווים חלק מתזונה בריאה ומאוזנת ועל כן לא הייתי ממליצה לבתך להימנע מהם. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות