שאלה קשורה ומטרידה.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

16/08/2016 | 18:57 | מאת: א.

שלום רב, אז לא כל כך נעים לי, גם פה ובכלל מזה תקופה. בן 36 חשד לקרוהן -קולוטיס מזה שנה. מאז המחלה גזים מאוד מאוד חריפים, לא משנה מתי למה וכמה, תמיד מאוד מאוד חריפים, וזה ממש לא נעים בבית, אני מרגיש ממש כמו בואש, וחוץ מלהתאפק אין לי הרבה מה לעשות מכיוון שהריח איום ונורא, וגם נשאר למשך המון זמן. ועוד שמתי לב שלא קשור כל כך למה שאני אוכל, זמנים וכדומה 90% יהיו גזים חריפים. ממש שונא את עצמי כבר. חשוב לציין שנוצרו עם בואה של המחלה, (כשנה). האם קשורה חד משמעית למחלה, האם רוב / כולם שחולים בה, סובלים גם מהעניין. לא נעים לי לדבר על זה עם משהו אחר ואפילו כאן מצטער מאוד. אבל מה עליי לעשות שיוכל לעזור לי, כל דבר. תודה מראש, ושוב סליחה על ההודעה.

שלום רב, מחלות מעי דלקתיות יכולות להיות מקושרות עם מגוון סימפטומים של מערכת העיכול, אך אין זה מחייב שהגזים שאתה מתאר קשורים דווקא לקרוהן או קוליטיס. לצד הבירור הרפואי שאני בטוחה שאתה עובר, חשוב לבצע גם בירור תזונתי. רשמת בשאלתך שאין קשר בין הגזים למה שאתה אוכל או זמני האכילה, אבל מהניסיון שלי לרוב קיים קשר ופשוט צריכים איש מקצוע עם התמחות בתחום כדי לזהות אותו. בתור התחלה הייתי ממליצה לך לקנות קימל, להשרות אותו במים רותחים במשך הלילה ולמחרת לשתות את הנוזל. ניתן להוסיף תיון או ממתיק לשיפור הטעם. קימל עשוי לסייע בהקלה על הגזים, אבל כאמור אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לבירור מעמיק יותר של מצבך ומתן המלצות תזונתיות לשיפור איכות החיים שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

24/08/2016 | 10:58 | מאת: א.

אעשה את הכל. תודה!

מנהל פורום גזים ונפיחויות