עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

26/07/2016 | 17:38 | מאת: משה

שלום משה קאוודרופלג עם פגיעת חוט שדרה גבוה מלפני חמש שנים עברתי שיקום בבית החולים לוינשטיין מין הרגע הראשון נתנו לי ליציאות ערב ערב שני שקיות תה סנה כך המשכתי במשך השנים הגוף התרגיל המעיים התעצלו והיום אחרי שניסיתי את כל התחליפים שבעולם אין לי שום סיכוי ליציאה ללא סנה ושמן פארפין הבעיה שבשנה האחרונה גם הגזים הפסיקו ואני נפוח מאוד תמיד וזה לא קשור לתזונה אני מקפיד פשוט המערכת עצלה לחלוטין והמצב יוצר לי שלצואה קשה לצאת כי הגזים כלואים וחוסמים זרימה וכך התהליך נמשך שעות בסבל עצום מה אוכל לעשות כדי שלפחות הגזים יצאו ואז הכל יותר קל

משה שלום, רשמת בשאלתך שהמצב ממנו אתה סובל לא קשור לתזונה ו/או שאתה מקפיד על התזונה, אבל מנסיוני מה שנתפס כנכון ומה שבאמת נכון הם לא בהכרח אותו הדבר. בתור התחלה חשוב כמובן להימנע מקטניות וירקות הידועים כמגבירים ייצור גזים במערכת העיכול כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. יחד עם זאת, קח בחשבון שבאופן כללי פירות וירקות מכילים הרבה סיבים תזונתיים שכשלעצמם יכולים להחריף את הגזים. שנית, מומלץ להימנע מארוחות גדולות או שומניות במיוחד כמו מאכלים מטוגנים, דברי מאפה ע"ב חמאה או מרגרינה, גבינות שומניות ואפילו שמנים בריאים כמו כמויות גדולות של טחינה או שמן זית. אתה יכול לנסות לעשות שימוש בקימל אשר מצד אחד עשוי לעזור מעט עם היציאות ומצד שני יפחית את הגזים. בכל מקרה, לדעתי בפירוש יש מקום לפנות לדיאטנית גסטרו שתבחן את כל האלמנטים של התזונה שלך ותקבע יחד אתך אילו שינויים יש לבצע. בהצלחה! אורלי מנירבב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות