סיפטומים לא נעימים לאחר ירידה במשקל ( פרטתי יותר ב

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

21/07/2016 | 20:33 | מאת: מיכל

היי, לפני כארבעה חודשים ירדתי במשקל 6 קילו, הייתי שוקלת 54, ירדתי ל48 אני דיי גבוהה, 1.69, ירדתי במשך כשלושה חודשים בעקבות נסיבות מצערות של אובדן חבר טוב. מאז ניסיתי להעלות במשקל ולחזור למשקלי הקודם (54), היה לי מאוד קשה, עד עכשיו עליתי רק 3 קילו ואני משתדלת להעלות חזרה את השלוש הנותרים, בוא בזמן שלא הייתי אוכלת כמו שצריך בגלל המצב רוח הירוד התחילה לי נפיחות בטנית, כאב בטן וגזים מרובים, מה שלא היה מעולם במשקל הקודם, אני מניחה שזה נובע מהמשקל הנמוך, הסיבים התזונתיים ואנזימי העיכול המעטים, כי הרי כשאוכלים מעט תקופה מערכת העיכול והמעי מתחילים לפעול באיטיות וכתוצאה מכך באות התופעות הלא נעימות האלו (לפחות קראתי כך במאמר). שאלתי היא האם טענתי נכונה ואם המשקל יחזור לעצמו הסימפטומים של הכאב, הנפיחות הבטנית והגזים המרובים יעלמו? ופעילות מערכת העיכול תחזור להיות סדירה? והאם זה עלול לגרום לי איזשהו נזק בטווח הארוך? אחזור ואומר שלפני הירידה במשקל הכל היה בסדר. אשמח לתשובה מקצועית, תודה, מיכל.

מיכל שלום, בתור התחלה חשוב לי להבהיר שאין לי כל דרך וודאית לדעת מדברייך מדוע את סובלת מתסמיני מערכת העיכול, ואני ממליצה לך לפנות לבירור אצל גסטרואנטרולוג. יחד עם זאת, מההתרשמות שלי לא הירידה במשקל היא זו שגרמה לגזים, לנפיחות ולכאבי הבטן אלא הסיבה בגינה ירדת במשקל. ייתכן שדווקא שאובדן החבר הקרוב ומצב הרוח הירוד היוו איזשהו טריגר לבעיות שלך במערכת העיכול, ולא עצם הירידה במשקל. אין זה אומר שאינך צריכה לבצע שינויים תזונתיים, אלא שההתייחסות אינה דווקא לעליה במשקל (שכשלעצמה לדעתי לא תביא לשיפור במצבך) כמו שהיא צריכה להיות לבחירות התזונתיות ולהתנהגות האכילה שלך. כאמור, מה שקראת לגבי משקל ומערכת העיכול לא מדויק. אני ממליצה לך בחום במקביל לבירור הרפואי לפנות גם לדיאטנית גסטרו. אין לי ספק שאנשי מקצוע מתאימים יוכלו לסייע לך ולהביא לשיפור במצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות