שאלה קשורה לפורום. תודה מראש.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

04/04/2016 | 22:12 | מאת: אנו.

שלום רב ותודה על ההתייחסות ומצטער מראש על נוסח השאלה. בחור בן 30 פלוס, בעל יציאות סדירות ומתוזמנות עד כ-2, 3 פעמים ביום, מאז שזוכר עצמי. לאחרונה התבשרתי על דלקת במעיים וחשד למחלת הקורהן וקולוטיס גם יחד. מאז כמובן שמיים וארץ, אבל מטפל בשיא הרצינות והתוצאות די טובות יציבות ומעודדות. אבל בשל המקרה סובל משתי תופעות שמבקש את עזרתך בהם: האחת קיבה יחסית דלילה (בייחוד עם תחילת היציאה, שמשום מה לאחר מכן מסתדרת יותר)., כמו כן אי שליטה על היציאות ובמיוחד בבוקר לאחר התעוררות וקימה. (דבר שאוכל להסתדר איתו לבינתיים, אך לא יודע מה יהיה גורלי בעתיד שאתבגר יותר, (לא נראה לי שתהיה לי שליטה כמו עכשיו). הדבר השני שאני סובל ממנו מאוד מאז המחלה, זה גזים מאוד מאוד חריפים ולא נעימים., ובאופן קבוע, לא משנה מתי, תמיד מעלים ריח רע במיוחד, דבר שלא היה מוכר לי בעבר. מה עליי לעשות בקשר לשתי התופעות - מוכן לנסות כל דבר שיכול לעלות יפה. מודה לך מראש, מצטער שוב על תוכן ההודעה.

שלום רב, למחלות מעי דלקתיות קיימים שני מצבים: מצב של התלקחות ומצב של רמיסיה (רגיעה). שני מצבים אלה יכולים להיות שונים מבחינת טיפול תרופתי, הנחיות תזונתיות, תסמינים של מערכת העיכול ועוד. אם התבשרת לאחרונה כי הנך סובל ממחלת מעי דלקתית, סביר שאתה נמצא כרגע במצב של התלקחות ועל כן אין זה בהכרח מצב מייצג הן בנוגע למרקם היציאות והן בנוגע לגזים. על מנת להתייחס בצורה מקצועית לתזונה במחלות מעי דלקתיות יש צורך באינפורמציה רפואית מקיפה ועל כן הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות