היי, שאלה אם אפשר אני ממש חסרת אונים. יש לי נפיחות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

01/03/2016 | 21:51 | מאת: דנה

היי, שאלה אם אפשר אני ממש חסרת אונים. יש לי נפיחות בבטן כמה בערך שבועיים בצד ימין, כשאני נוגעת ממש מרגיש קשה כמו הריון בחודש מתקדם. אין כאבים. עשיתי אולטראסאונד בטן ויצא תקין. אני כבר חודש וחצי נמנעת מפחמימות ואוכלת בעיקר חלבונים. יש קשר בין הדברים? מה אוכל לעשות שתרד הנפיחות? יש עוד בדיקה שאני צריכה לבצע? בת 35 עם 3 ילדים בניתוח קיסרי

דנה שלום, יכולות להיות מגוון סיבות לנפיחות אותה את מתארת. אני אשאיר את הפן הרפואי והבדיקות הנחוצות לייעוץ של גסטרואנטרולוג. באשר לפן התזונתי, אמנם אכילת פחמימות עשויה לגרום לנפיחות אצל חלק מהאנשים, אך הורדת פחמימות מהתפריט לא הייתה הבחירה הראשונה שלי. תחילה יש לוודא שאינך אוכלת מאכלים שידועים כעושי גזים כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. קחי בחשבון שגם אכילה מרובה של סיבים תזונתיים (כמו סלט גדול) עשויה לגרום לנפיחות. בנוסף חשוב להקפיד על ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. אכילת ארוחה גדולה לאחר הפסקה ממושכת באכילה (כפי שלעיתים קורה בסדר יום עמוס), יכולה גם כן לגרום לנפיחות. צריכה מרובה של שומן יכולה להיות סיבה נוספת. אני לא מתייחסת רק למאפים שומניים או מאכלים מטוגנים אלא לכל סוגי השומן. סיבות אפשריות נוספות יכולות להיות אי סבילות ללקטוז, פרוקטוז, סורביטול ועוד. על מנת למנוע ממך הורדה מיותרת ושגויה של מזונות מתפריטך היומי ובמקביל למצוא את הגורם התזונתי האמיתי (במידה וההסבר אכן תזונתי), מומלץ לבצע ניסוי וטעייה מבוקרים עם דיאטנית גסטרו. בהצלחה! אורלי מנירב, דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות