תוספת טבעית.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

05/01/2016 | 12:48 | מאת: אייל.

שלום רב גב' מנירב, רציתי לשאול דעתך בנושא "כמוסות קורקום" ומחלות דלקות מעיים כרוניות. האם מוכחות כמסייעות? מהי הצריכה המומלצת? האם באיזה שהוא שלב יפסיקו לסייע (נגיד עוד כמה שנים)? והאם קורקום בתור תבלין, גם עושה את אותה פעולה -איך לצרוך אותו? ושאלה אחרונה: האם גם תבלין "הקימל" (לפי מה שראיתי בפורום), יוכל לעזור ולסייע בהרגשה, כאבי בטן וכולי, לחולי דלקות מעיים כרוניים? רב תודות על זמנך ועזרתך!!

אייל שלום, כורכום נחשב בעל תכונות אנטי דלקתיות וקיימים מספר מחקרים שמצאו כי לכורכום השפעה חיובית על מחלות מעי דלקתיות, אך מדובר במחקרים קטנים ונכון להיום כורכום רחוק מלהיות המלצת טיפול גורפת בכל הנוגע למחלות מעי דלקתיות. במידה ואתה מעוניין לצרוך את הכורכום אתה יכול לעשות זאת בצורת תוסף תזונה או כתבלין. לא קיימת המלצה לגבי מינון, אך יש לקחת בחשבון שפלפל שחור מסייע בספיגת הכורכומין (החומר הפעיל שבכורכום) ועל כן מומלץ לצרוך אותם יחד. באשר לקימל, הוא עשוי לגרום להקלה בכל הנוגע לגזים ונפיחויות ולא לדלקת. כאשר מדובר במחלות מעי דלקתיות יש עדיפות למצות אותו מאשר לאכול אותו כפי שהוא. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

10/01/2016 | 14:00 | מאת: אייל.

מנהל פורום גזים ונפיחויות