גזים חריפים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

16/11/2015 | 09:59 | מאת: אתי

שלום, שבוע וחצי לאחר לידה. סובלת מגזים עם ריח חריף. לפני כשנתיים ביצעתי בדיקת גסטרו דרך פי הטבעת ונמצא חשד לכרון קוליטיס. החשש שלי שמא גזים אלו מעידים על משהו. אודה לתשובתכם אסתר

אתי שלום, על מנת לענות על שאלתך האם הגזים שאת מתארת יכולים להעיד על בעיה כלשהי, עליך לפנות לבירור אצל גסטרואנטרולוג. מעבר לכך, בינתיים הייתי ממליצה לך להימנע ממזונות הידועים כעושי גזים כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. את יכולה גם לנסות לעשות שימוש בקימל בתזונה או להשרות אותו במים חמים ולשתות את הנוזל, על מנת לראות האם את חשה בהקלה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות