גזים וירידה משמעותית במשקל

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

01/09/2020 | 01:37 | מאת: מיכל

היי, בתקופה האחרונה יש לי הרבה גזים ולכן הפסקתי לאכול מוצרים עם לקטוז דבר שהקל מאוד אך עדיין לא פתר את הבעיה לגמרי, חשוב לציין שבשנה האחרונה ירדתי הרבה במשקל בצורה מהירה ואני אוכלת הרבה פחות ממה שהייתי אוכלת יש לזה קשר?

מיכל שלום, ירידה במשקל כשלעצמה לא אמורה לגרום לגזים, אלא אם כן היא מעידה על בעיה אחרת. את סובלת רק מגזים או שהם מלווים בכאבי בטן? בשינויים ביציאות? בגדול צריכים להיות זהירים עם הוצאת מאכלים מהתפריט על מנת לא להגיע למצב של תזונה מצומצמת ולא מאוזנת. קיימים מגוון מאכלים שעשויים ליצור גזים במערכת העיכול. בנוסף הרגלי אכילה לקויים כמו לדוגמה פערים גדולים בין הארוחות, אכילה מהירה וכדומה יכולים להשפיע. אני ממליצה לך לפנות להתייעץ עם רופא ולפנות לדיאטנית גסטרו להתאמת תזונה אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

06/09/2020 | 00:58 | מאת: מיכל

תודה רבה !! ומרגישה שכן יש לי יותר יציאות מבעבר ובנוסף גם חוסר בברזל

מנהל פורום גזים ונפיחויות