סובלת מגזין קבועים, ריח לא נעים, ונפיחות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

15/09/2019 | 19:15 | מאת: שוש

סובלת כבר כמה שנים מגזים נפיחות וכאבי בטן עשיתי אולטסאונד שיצא תקין. ניסיתי להפסיק עם הגבינות לא עזר. בשבוע האחרון יש לי צואה רכה כל הזמן, גזים 24/7 וזה כבר לא נעים... נפיחות, עם פעפ הייתי הולכת לשרותים פעמים ביום היום זה יכול להגיע גם ל5 זה לא שלשול זה פשוט יצאות רכות.. ממה זה נובע? אין משהו שלא נסיתי אני כבר מיואשת כבר לא נעים לי לשבת ליד אנשים

שוש שלום, ראשית יש לפנות לרופא להתייעצות ובירור בהתאם לצורך. בינתיים הייתי מתחילה עם אכילה מסודרת וצמצום צריכת סיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, פירות וירקות. התזונה שלנו כמו גם התנהגות האכילה שלנו בעלות השפעה משמעותית על מערכת העיכול, אך ההתייחסות נוטה להיות שונה מאדם לאדם. בנוסף קיימת השאיפה לשמור על תפריט מאוזן גם במסגרת ביצוע התאמות תזונתיות להקלה על מערכת העיכול. מסיבה זו ובהנחה שהבעיה אינה רפואית, מומלץ להתייעץ עם דיאטנית גסטרו. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות