תזונה בזמן טיפול בריפולוקס

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

03/01/2019 | 10:47 | מאת: אייל

שלום, עקב תלונות על כאב מציק ברום הבטן אובחנתי ע"י רופא גסטרו בריפולוקס. קיבלתי מרשם לנקסיום פעמיים ביום ואני צריך לשמור גם על התזונה. תוכלי לומר לי מה אפשר לאכול ומה לא? האם ניתן לאכול טחינה גולמית, ממרח שקדים, שקדים לא קלויים וכו?

אייל שלום, ההנחיות התזונתיות הקשורות לריפלוקס כוללות הקפדה על ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. בנוסף יש להימנע מארוחות מטוגנות או שומניות במיוחד. רצוי לצמצם או להימנע מצריכת אלכוהול, קפאין, שוקולד, מנטה ונענע. באשר לשאלותיך - ניתן לאכול טחינה גולמית, ממרח שקדים ושקדים לא קלויים אבל במידה ובפיזור על פני היום מכיוון שמדובר במאכלים שומניים אשר בצריכה מופרזת עשויים להחריף את כאבי הבטן והריפלוקס. אני ממליצה לך במקביל לפנות באופן פרטני לדיאטנית גסטרו להמשך הנחיות והתאמה אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות