כאבי בטן חזקים מאוד וריבוי גזים לא הגיוני

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

24/12/2018 | 12:45 | מאת: זוהר

שלום רב מזה שלושה -ארבעה חודשים אני סובלת מכמות גזים מטורפת וההרגשה היא שמיום ליום חלה החמרה. הבטן שלי נפוחה מאוד וכל הזמן כואבת בגלל הגזים. בלילה אפילו אני מתעוררת מהשינה בגלל כאבים בבטן. אני מנסה להוציא את הגזים עד כמה שניתן אך התחושה היא שהם לא נגמרים וכל הזמן הבטן כואבת ונפוחה מאוד. בנוסף רציתי לציין שלא שיניתי את התזונה שלי בחודשים האחרונים ואני לא אוכלת משהו חריג/חדש שלא אכלתי בתקופה שקדמה לתקופת הכאבים. יש לי תור לגסטרו רק ל- 3/2019 כך שזה עוד הרבה זמן. עשיתי בדיקת צואה שיצאה תקינה. אוסיף גם שלפני שנה וחצי ביצעתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה (לא בגלל בעיית הגזים). מה יכול להיות הגורם לכאבים ולגזים ומה אוכל לעשות על מנת להפסיק את הכאבים. תודה רבה

זוהר שלום, יכולים להיות מגוון גורמים לתופעה שאת מתארת. פעמים רבות יש איזשהו מרכיב רגשי שמקושר עם תחילת הסימפטומים. למרות שלדבריך לא ביצעת שינויים בהרגלי האכילה, אין זה בהכרח אומר שאין מקום לבצע שינויים כעת. הגורמים התזונתיים לגזים, נפיחות וכאבי בטן הם רבים ומגוונים. את יכולה להתחיל מלבחון האם קיים סדר בהרגלי האכילה שלך. חשוב להקפיד על ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. כמו כן רצוי להימנע מתכולת סיבים גבוהה במיוחד בארוחה בודדת כמו לדוגמה אכילת סלט גדול. בנוסף, קיימים ירקות מסוימים שיותר מועדים לפורענות כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. אני ממליצה לך לפנות כמובן לבירור רפואי ובמקביל לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תבחן את הרגלי האכילה שלך ותיתן לך המלצות יותר מותאמות אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות