שאלה בנושא כאבי בטן עליונה חזקים.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

15/10/2018 | 01:55 | מאת: שאול.

שלום רב, תודה על תמכתך ועזרתך. ברצוני לשאול, מזה מספר ימים כאבי בטן עליונה בדרך כלל בערבים. חשבתי תחילה בעקבות אוכל, אבל מהר מאוד הבנתי שבדיוק ההפך. כאבי הבטן בערבים הולכים ומצתמצמים בעקבות אכילה, (ברגע שאוכל משהו, לא משנה מה, ישר מרגיש הקלה משמעותית בכאבים). מהי תופעה זו, ומה מרמזת בדרך כלל, ומה עלי לעשות ולבדוק. תודה מקרב לב.

שאול שלום, התופעה שאתה מתאר מאוד נפוצה. כאשר מטופל מגיע אלי עם תסמינים כאלה או אחרים במערכת העיכול, בין הדברים הראשונים שאני בודקת הם האם קיימים פערים גדולים בין הארוחות, האם הארוחות הנאכלות גדולות או קטנות ואפילו מה קצב האכילה והיכן היא מתבצעת. היעדר אכילה לא מונעת הפרשת חומצה או חומרים מעכלים ועל כן פעמים רבות אכילה יכולה דווקא להקל על כאבי בטן לדוגמה, כפי שאתה מתאר בשאלתך. יחד עם זאת, אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל באם יש צורך בבירור נוסף. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות