אני חושש שהרופא משפחה טועה ויש לי סרטן

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

16/08/2018 | 00:50 | מאת: דן

שלום ד"ר אני סובל כבר חודש מנפיחות בבטן ומגזים תשישות ומסחרחורות(lightheaded). כאשר הרגשתי ברע פניתי לרופא משפחה והוא אמר לי שאין לי כלום ובשל העובדה שהייתי מוטרד כי לעולם לא הרגשתי כך הוא הציע לי בדיקות דם כדי שאהיה רגוע. בדיקות הדם היו מצוינות לדעתו. הדבר היחידי שהיה מחוץ לנורמה היה ה-Monocytes עם דרג של 1.24. הוא חשב שזה יעבור כעבור שבוע אבל שבאתי אליו שוב אחרי שבוע היה נראה שלא עולה לו פתרון אפשרי בראש לבעיה שלי. בנוסף יש לציין כי קשה לי לנפח את הבטן שלי עד הסוף בעת נשימה ויש לי מעט שלשולים ובזמן האחרון כמעט ולא. לפני כמה ימים התחלתי ללחוץ על הבטן כי חשבתי שזה יכול לשחרר גזים וכל פעם שלחצתי הרגשתי כאב חד כזה בבטן, בד"כ באיזור שליד הפופיק אבל זה משתנה. זאת אומרת פעם כואב לי שם ופעם לא כואב לי שם, אני די בטוח שזה בגלל הגזים הרבים שתקועים שם ולא בגלל איזה סרטן סמוי או משהו כזה. בשל היותי היפוכונדר כל כאב קטן כזה בבטן ישר מריץ לי בראש את המחשבה שזה אולי סרטן שמפספסים ואני מרגיש שההתקף החרדתי הזה אולי משפיע יותר ומעכב לי את ההחלמה. אני מתבייש עד מעוד לשאול את הרופא שיש לי סרטן מפני שאבי כבר שאל אותו והוא אמר שאין שום סיכוי אך אני רוצה להיות בטוח לחלוטין ולא להסתמך על חוות דעת אחת. האם יש איזשהו סיכוי שיש לי איזשהו סרטן? והאם עולה בראשך איזשהו דבר המסביר את הרגשתי? תודה רבה ד"ר.

דן שלום, אינני רופאה ומטרת הפורום היא לתת מענה תזונתי לבעיה של גזים ונפיחויות. אני ממליצה לך להפנות את שאלתך לפורום המתאים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות