חוקן בריאותי האם מומלץ

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

17/06/2018 | 08:42 | מאת: ישראל

ראיתי פירסומים על חשיבות חוקן וניקוי הקיבה והכבד וכמובן טיפולים בתשלום. מה הדיעה המקצועית על כך?

ישראל שלום, אני לא יודעת אילו פרסומים ראית או לאיזו מטרה אתה מתעניין בנושא. אם המטרה היא רצון בסוג של ניקיון או היטהרות של הגוף אז בגדול עמדתי שלילית. הכבד שלנו מסוגל לבצע עבודתו נאמנה ודיאטה זו או אחרת לא באמת מסייעות ב"ניקיונו". יחד עם זאת במקרים של כבד שומני לדוגמה יש צורך בהתאמות תזונתיות מבוקרות. באשר לחוקנים, אם הסיבה היא עצירות אזי שניתן ורצוי גם כן לבצע התאמות תזונתיות משולבות פעילות גופנית או במידת הצורך שימוש בתוספים על מנת לסייע. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות