בעיות קשורת.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

03/02/2018 | 11:50 | מאת: גורי.

היי שלום רב, בן 39, מזוהה כשנתיים עם קרוהן, לאחרונה החמרה. ניסיתי ליישם את עצותייך לעניין הגזים, ניסיתי לשים בכל כוס תה קימל (לא טחון), ולשתות את המים כולל חליטות מסייעות כגון שומר וכדומה, אך ללא הצלחה כלל, בעייתי היא בד"כ בעת כניסה לשירותים, נפיחות חזקות ולא נעימות לי וכמובן לסובבים (בבית ושכנים), לא יודע מה לעשות, מיואש ועובד עצות, מכיוון שאני כרגע המון בשירותים והבושה עולה על הכל. האם לחולי מעי דלקתי (בעת התלקחות) אין מה לעשות בעניין? מצטער על תוכן השאלה, אשר נשאלת כאן מסיבה ברורה. תודה על זמנך ותגובתך.

גורי שלום, ההמלצות בנוגע לקימל וחליטות ניתנו בפורום יותר כהמלצה כללית להקלה בכל הנוגע לגזים ונפיחויות. המצב שלך קצת שונה כי מדובר במחלת קרוהן פעילה. השאלה היא האם אתה בכלל מודע כיצד עליך להתנהל תזונתית במצב של מחלה פעילה? בגדול ההנחיה היא תזונה דלה מאוד בסיבים תזונתיים אך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת מענה יותר מפורט. כמו כן פעמים רבות יש קורלציה בין מחלות מעי דלקתיות לבין סימפטומים של מעי רגיז, אך גם לשם כך יש צורך בתזונה מותאמת אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

08/02/2018 | 12:00 | מאת: גורי.

תודה.

מנהל פורום גזים ונפיחויות