צריבות בבטן המלוות כאב

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

18/05/2017 | 08:39 | מאת: ענת

שלום אורלי , לעתים מופיע אצלי צריבות בקיבה המלוות בכאבי בטן , יציאות תכופות , שלשולים והקאות הדבר מתרחש כל מס' חודשים . ערכתי מס' בדיקות דם , צואה וUS התוצאות היו תקינות . כיצד ניתן לטפל בבעיה ? תודה

ענת שלום, ראשית, יש לבדוק עם הרופא המטפל בך האם יש מקום להתחיל ליטול תרופות סותרות חומצה. מעבר לכך, לעיתים צרבות והקאות הן סוגיה אחת, ושלשולים או יציאות תכופות הן סוגיה אחרת. יש כמובן לבחון לעומק את הרגלי האכילה שלך ולתת המלצה בהתאם. בתור התחלה הייתי נמנעת ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד כמו שניצל, צ'יפס, בורקס, מלאווח וכדומה. כמו כן מומלץ לצמצם צריכת אלכוהול, קפאין, מנטה, נענע, קקאו וטבק. לא פחות חשובה מכך היא ההמלצה להקפיד על ארוחות פזורות על פני היום ולהימנע מארוחה כבדה במיוחד. אני ממליצה לך להיעזר בדיאטנית גסטרו בבחינת הגורמ/ים הבעייתיים בתזונה שלך ולהתאים לך תפריט להקלה על מערכת העיכול בכללותה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

22/05/2017 | 07:54 | מאת: ענת

היי , אורלי אני נמנעת לחלוטין ממאכלים עתירי שומן אך אני נוהגת לשתות הרבה קפה ותה עם נענע וקולה זירו . מדוע משקאות עם קפאין ונענע עלולות לגרום לבעיות עיכול ? תודה , ענת

מנהל פורום גזים ונפיחויות