פענוח תוצאת בדירה רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

25/04/2017 | 13:52 | מאת: שירלי

היי עשיתי בדיקת נשיפה להלן התוצאות: ppm. 2;2 זמן 40= ppm 3;4 זמן 70= ppm. 36;30 רשמה לי כי ישנה רגישות לחלב ולמוצריו. האם יש רמות לרגישות ואם כן איך יודעים. ואיך אני מתנהגת כרגע? מה משנה? ממה נמנעת?

שירלי שלום, ישנן רמות שונות של רגישות או אי סבילות ללקטוז. מוצרי חלב שונים מכילים כמויות שונות של לקטוז ובהתאם לכך עשויים להיות נסבלים יותר או פחות. אני ממליצה לך תחילה להוריד מוצרי חלב ולאחר מכן להוסיף בהדרגה מוצרים דלים בלקטוז כמו גבינה צהובה, קוטג ויוגורט. קחי בחשבון שקיימים בשוק גם מוצרי חלב ייעודיים כמו חלב דל לקטוז. יש גם לציין שבכל מקרה מוצרי חלב נסבלים טוב יותר כאשר נאכלים בחלק מארוחה ולא כנשנוש ביניים. קיימים בשוק גם תוספים של אנזימי לקטאז המפרקים את הלקטוז, ובכך מאפשרים גם לאנשים עם אי סבילות ללקטוז גמישות נוספת באכילה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו. www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות