רגישות ללקטוז ופרוקטוז

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

02/04/2017 | 22:58 | מאת: ענת

ערב טוב, אני סובלת ממעי רגיז ומרגישות ללקטוז ופרוקטוז,בנוסף אני צמחונית כך שלא נשאר לי כמעט מה לאכול,האם יש תזונה שמתאימה לבעיה מסוג זה ? תודה ענת.

ענת שלום, בתור התחלה שילוב של צמחונות עם אי סבילות לפרוקטוז וללקטוז אכן מצמצמת את האפשרויות הקולינריות שלך. יחד עם זאת קיימים מוצרי חלב דלים בלקטוז, תחליפי מוצרי חלב או שניתן לקחת תוסף של לקטזין במקביל לצריכת מוצרי חלב. באשר לפרוקטוז - קיימים לא מעט פרות וירקות שמכילים כמויות קטנות של פרוקטוז או לחלופין שיחס הגלוקוז/ פרוקטוז שלהם מתאים במצבך. מניסיון שלי פעמים רבות החשיבה שלנו מקובעת בנודע לאוכל שאנחנו נוהגים להכין וזה חבל כי בהכוונה נכונה ניתן להיות יצירתיים גם עם ארגז כלים יחסית מצומצם. אני מציעה לך להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לקבלת מענה מתאים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות