סיבים תזונתיים וגזים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

14/03/2017 | 07:54 | מאת: מישהי

שלום אני בת 46 בשנה האחרונה כמעט כל השנה הייתי עם אנטחביוטיקה בגלל הסתבכות בשיניים מאז הבטן שלי תפוחה סבלתי מעצירות עד שגיליתי את הביינפייבר שעזר לי מאוד ליציאות אבל הבטן נשארה תפוחה אני מתעמלת פעמיים בשבוע אימון מאסיבי לבטן ובכל זאת הבטן תופחת ואני מלאה בגזים ורעשים בבטן מה גם שיש טעם ממש לא טוב בלשון מה יכולה להיות הסיבה ואיך לעזאזל מורידים את הבטן????? תודה מראש

שלום רב, ראשית, אני לא יודעת האם נטלת פרוביוטיקה לאחר הטיפול האנטיביוטי אך במידה ולא עשית כן אני ממליצה לך להתחיל עכשיו. לפי שאתייחס למזון עצמו חשוב להדגיש שלאכילה מסודרת השפעה משמעותית על נפיחות ולכן חשוב לאכול ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. מומלץ להימנע ממסטיקים או סוכריות ללא סוכר, לצמצם צריכת קטניות וירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. אם זאת ריבוי ירקות כשלעצמו עשוי לגרום לגזים ונפיחות בטנית. כמו כן ניתן להוסיף קימל למאכלים שונים או להשרות אותו במים רותחים ולשתות אותם בעבור מספר שעות. ההנחיות הנ"ל הן המלצות כלליות אך כמובן שקיימים רכיבים תזונתיים רבים שיכולים להסביר את התופעה שאת מתארת. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לבחירה מדויקת יותר של הרגלי האכילה שלך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות