בדיקות oct,cct,שדה ראיה ופכימטריה לחשד לגלאוקומה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

03/11/2016 | 18:46 | מאת: רן

שלום רב, אני עם חשד לגלאוקומה. האם פכימטריה ובדיקת cct זה אותו דבר? יצר לי cct re: 541 ,cct LE: 548. נאמר לי כי הפכימטריה ממוצעת וזאת בדיקה שעושים פעם בחיים? האם זה נכון? מה המשמעות של התוצאות הללו? בדיקת RNFL OCT, ממצאים: שתי העיניים: איכות סריקה בינונית מימן ונמוכה משמאל, מבנה double hump שמור. עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה. לציין הידקקות אינפריורית בסיבי העצב. עובי RNFL ממוצע 95 מיקרון מימן ו-93 משמאל. לציין C/D ורטיקלי 0.33 מימין ו-0.48 משמאל. כעת בעזרת טיפול בטיפות עיניים הלחץ תוך עיני שלי מאוזן. שדות ראייה תקינים. קדמיים תקינים בהרחבה עדשות דסקות תקינות. אישונים שווים ומגיבים לאור. ללא אישון אפרנטי. תנועת עיניים מלאות. אורטופוריה לקרוב ולרחוק. מקטעים שקטים. עדשות במקום,ללא עדות לדיסלוקציה. פונדוס דסקות בצבע תקיןת גבולות חדיםת קיעורים 0.1. מקולות שמורות.רשתיות צמודות. זגוגית floaters ועצב ראיה: c/d 0.3, רשתית: flat retina 360 DEG dry macula normal vessels. עדשה clear, זווית open, אישון ROUND REACTIVE NO RAPD, קשתית נורמל, קרנית clear cornea. לשכה קדמית deep quiet ועפעף ולחמית ב.מ.פ האם בדיקת ה-oct תקינה? כל כמה זמן מומלץ לבצע oct,cct,שדה ראיה? והאם מומלץ לעשות עוד בדיקות ספציפיות? תודה רבה על העזרה.

13/11/2016 | 11:16 | מאת: ד"ר אודי רייך

פכימטריה ו CCT הן אותה הבדיקה ומדובר בעובי הקרנית. אין צורך לחזור עליה. לגבי ה OCT נראה שיש שינויים קלים אך אין הפרעה בשדה הראיה אותו אתה מתאר. צריך מעקב קבוע אצל רופא עיניים, רצוי מומחה לגלאוקומה בכדי להעריך את מצבך אחת למספר חודשים.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים