עייפות העיניים מול מסך המחשב (cvs)

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

16/02/2016 | 14:29 | מאת: עידו

שלום רב, אני עובד במשרד עורכי דין בו העובדים מבלים שעות רבות בקריאה וצפייה במסמכים על גבי צגי המחשב. רציתי לשאול האם שינוי של רקע המסמכים, כך שהטקסט יופיע בלבן על גבי שחור (הגברת הניגודיות), וכן הגדלת הטקסט, יסייעו למנוע עייפות עיניים וכל התופעות הנלוות לכך. תודה מראש!

18/02/2016 | 09:29 | מאת: ד"ר אודי רייך

שינוי הקונטרסט לא יעזור. הבעיה היא היעדר המצמוץ התקין בצפיה ממושכת במחשב - הפסקות בעבדוה או הזלפת טיפות לחות ללא חומר משמר יעזרו לצריבה. לגבי כאבי ראש - ממליץ אחת לחצי שעה להביט למרחק בכדי לשחרר את שרירי הפוקוס של העין (אקומודציה).

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים