קוצר ראיה גבוה סחיבת משאות כבדים קרע ברשתית

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

25/10/2015 | 22:27 | מאת: אבנר

יש לי קוצר ראיה גבוה ( בסביבות מינוס 10 בשתי העיניים ). לעיתים, אני סוחב משאות כבדים (10 ק"ג). לאחר הסחיבה אני חש לעיתים כאב בעיניים. האם סחיבת המשאות הכבדים עלולה לגרום לקרע ברשתית במקרה שלי שבו המדובר בקוצר ראיה גבוה? האם די בבדיקה שגרתית אחת לשנה, או האם עליי להיבדק יותר בתכיפות?

29/10/2015 | 07:57 | מאת: ד"ר אודי רייך

בעבר סברו כי יש מניעה ואף ייעצו ליולדות לעבור לידה קיסרית בגלל הלחץ הכרוך בלידה. היום אנו יודעים כי אין סיכון. עליך להבדק בצורה מקיפה אחת לחצי שנה ולוודא כי אין אזורי חולשה ברשתית העין. כמו כן רצוי להמנע מתחביבים בהם עלול העין/ הראש לקבל חבטה - כגון אומניות לחימה צניחה חופשית וכיוב.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים