פלוטרס בעיניים בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

27/01/2020 | 21:13 | מאת: בר

שלום רב, אני גבר בן 27, עם קוצר ראייה (מספר מינוס 2) הסובל מאוד מפלוטרס בשתי העיניים מזה כשנתיים. עיקר הסבל שלי נובע מפלוטרס ספציפי הממוקם במרכז שדה הראייה שלי בעין ימין. לפני כשנה וחצי רופאת עיניים בדקה אותי ולא הצליחה להבחין בפלוטרס, יתכן שהוא למעשה קטן ורק לי הוא נראה גדול. לצערי, אף על פי שנאמר לי ש הפלוטרס יעלם מעצמו או ש"המוח" יתרגל בסופו של דבר, אני מרגיש שאני עדיין לא מצליח להתרגל לנוכחות של הפלוטרס ומרגיש ייאוש וסבל רב מפעילויות יומיות בסיסיות כמו קריאה מדף נייר או ממסך מחשב, דבר המלווה לעיתים קרובות בכאבי ראש חריפים, וזה משפיע עלי לרעה בעיקר בעבודה (אני עובד במחשבים ואני שם לב לפלוטרס יותר בקלות). שאלתי: האם אני יכול להיות מעומד מתאים לטיפול בלייזר יאג (על אף שנאמר לי שלא רואים את הפלוטרס, אך אולי יש אמצעים אחרים לאיתורו) או לניתוח להסרת הזגוגית? אני פשוט מרגיש סבל עצום. האם יש משהו אחר שאוכל לעשות על מנת שאוכל לפחות לסבול כמה שפחות? תודה רבה.

בר שלום, פלואוטרז הם תופעה מוכרת הקשורה לשינויים בג'ל העין המתרחשים לאורך החיים. במקרים מסויימים ניתן לטפל באמצעות לייזר או במצבי קיצון גם בניתוחים להוצאת ג'ל העין (ויטרקטומיה). הייתי ממליץ לך להתייעץ עם מומחה רשתית כרורגית שיוכל לסייע במציאת פתרון המתאים לך. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים