דלקת בעצב הראיה וחשש ממחלה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

24/11/2019 | 19:35 | מאת: מיה

שלום רב לפני קרוב ל 9 שנים הייתי סטודנטית ובפתאומיות הרגשתי טשטוש ראיה בעיין ימין שהקשה עליי לראות הכל נראה עמום , הבחנתי שהאישון מוגדל בעין הזאת ופניתי יום למחרת לרופא שהפנה אותה לבית חולים ו אם אר איי ,, בבדיקת בית החולים הבדיקות היו תקינות וגם שדה הראיה , לאחר כיומיים בערך כל התופעה נעלמה כלא הייתה הראיה שלי 6/6 שדה ראיה תקין רק שאני רואה בעין ימין (שנפגעה) יותר בהיר ובגוונים חמים יותר מעיין שמאל , אני רואה בשתי העיניים אורות מרוחים בלילה , אז כשזה קרה ופניתי לרופא פרטי נחשב שעשה לי את כל הבדיקות , שדה ראיה , אולטראסאונד עיניים , צילום , הרחבת אישונים , והכל היה תקין והחלטנו שלא עושים אם אר איי . מיותר לציין שמאז פיתחתי חרדה איומה מהטראומה שנגרמה לי . אני במעקב כל 6 חודשים אצל רופא עיניים ונוירואופטלמולוג והכל בסדר ברוך השם הטענה אז הייתה שאולי זו דלקת בעצב שעברה מעצמה . עד היום אני בחרדה כי קראתי המון שזה תסמין מובהק לטרשת נפוצה שעלולה להתפתח לאחר שנים , כיום אני אמא לשניים ויש לי פחד קיומי כשאני חושבת על זה אני בחששות . מאז ועד היום לא היה עוד התקף תודה לאל , אבל ממה עוד יכולה להתפתח דלקת בעצב הראיה ? האם יש המון מקרים שהם לא דווקא טרשת? אני זוכרת מאותו יום שזה קרה שחיטטתי המון בעין וגירדתי אותה . כיום אני בת 28 .

מיה שלום, דלקת בעצב הראיה עשויה לנבוע ממגוון רחב מאוד של מצבים רפואיים. כדי להתמודד עם החששות שאת מעלה כדאי להיות במעקב נוירואופטלמולוגי - שם תוכלי לקבל מידע ספציפי בנוגע למצב שאת מתארת.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים