קרע של האורטה

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

15/05/2015 | 15:31 | מאת: דודי

שלום ד"ר שיך-יוסף אבא שלי נותח לפני שנתיים בגלל קרע של האורטה בבית החזה (נדמה לי החלק העולה). הוא עבר ניתוח דחוף בבית החזה ולאחר מכן היה לו זיהום בעצם של בית החזה. לקח לו הרבה זמן להתאושש מהניתוח. האם לדעתך היה אפשר לטפל בו בצורה שונה?

16/05/2015 | 14:21 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

נכון להיום, הטיפול המיידי בדסקציה של האאורטה העולה הוא ניתוח דחוף לתיקון/החלפה של איזור הקרע. בלי ניתוח דחוף אחוזי התמותה גבוהים מאוד וקיימת סכנת חיים מיידית. אבא שלך בהחלט קיבל טיפול כההלכה. מקווה ששלומו טוב ותודה לפנייתך.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)