האורטה עולה ברוחב72 מ״מ

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

13/07/2020 | 23:12 | מאת: יהודית

שלום דוקטור בשיר גילו לאימי בת 82 לפני שבועיים בסיטי חזה ,האאורטה עולה ברוחב 72 מ״מ . הסבירו לנו בבלינסון שצריך ניתוח. הבנו שהסיכוי להצלחה נמוך מאוד ואמא החליטה לא לעבור את הניתוח המורכב הזה. לאחרונה אמא חלשה מאוד , והמצב לא ברור. שאלתי היא האם ניתן לעזור לה בטיפול משמר, תרופתי, איזון לחץ דם, מעקב כל שהוא ? אני רוצה להגיע אליך או להעביר לך את כל הבדיקות ע״מ להעריך את מצבה נכונה , ואם ניתן לסייע לה . עשינו גם סיטי אנגיו. תודה לתשובתך. יהודית

02/08/2020 | 10:08 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום יהודית, אני מניח שאמא נבדקה והייתם בייעוץ אצל מנתחי הלב. דרגת הסיכון בניתוח נקבעת על סמך כמה מדדים. קוטר 72 מ"מ של האאורטה העולה הינו מסוכן, אך לעתים אנחנו נאלצים להמליץ על המשך טיפול שמרני נוכח סיכון ניתוחי גבוהה. אני מאמין שההמלצה של המנתחים על טיפול שמרני נעשתה משיקול זה. בברכה.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)