קושי בהתאמת משקפיים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

03/10/2019 | 16:17 | מאת: דניאל

שלום רב, אני סובל מכאב ועייפות בעיניים שנגרמת כתוצאה להרכבת זוג משקפיים חדשים אותם רכשתי ברשת משקפיים ותיקה. תחושת אי הנוחות מתחילה זמן קצר לאחר הרכבת המשקפיים ומתחזקת לאורך היום. אציין שבשנים האחרונות השתמשתי בעיקר בעדשות מגע ואך מעט במשקפיים ורק כעת אני שוב מרכיב את המשקפיים חלק גדול מהיום. כמו כן כאשר אני עם עדשות תחושת הכבדות מהעיניים נעלמת כליל. לאחר תלונתי בחנות המשקפיים נערכה לי בדיקה נוספת ותוצאות המרשם ללא שינוי. אם זאת, לדברי האופטימטריסטית אני נמצא בשלב ביניים בין 0 ל- 1/4 צילינדר ולכן נבחר שלא להחשיבו במרשם. בעבר היו זמנים בהם הובחנתי כבעל צילינדר קל וזמנים בהם לא. כיום המספר בעיני הוא 6- ו- 5:15- וישנה אצלי התדרדרות ממוצעת 1/4 בשנה (כרגע בן 27). לפני שנה וגם שנתיים היו לי 2 זוגות משקפיים מחברה אחרת וגם בהם חשתי אי נוחות. למירב זכרוני מהזמן שלפני כן לא סבלתי מתופעת הכאב בעיניים באופן כזה משמעותי. כרגע אני די עובד עצות ואשמח להבין האם הבעיה היא בי או שמשהו במרשמים האחרונים שעשו לי אינו תקין (סכה"כ: 3 מרשמים נפרדים, 3 חברות שונות, בערך 3 שנים).

דניאל שלום בכל מקרה של כאבי עיניים, יש להבדק על ידי רופא עיניים, והכתוב להלן יוצא מתוך נקודת הנחה שכבר נבדקת על ידי רופא/ה ונמצא שהכל תקין. בנוסף, יש לך קוצר ראייה גבוה, ולכן גם אם העיניים שלך כלל לא כואבות, מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים לפחות פעם אחת בשנה. לתופעות שציינת יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות, ויש קושי אמיתי להתייחס אליהן ללא בדיקה, כך שהדיון יהיה יותר כללי. אכן, הבדל של רבע צילינדר בין מרשמים לא אמור להוות הבדל משמעותי. במקרים רבים של קוצר ראייה גבוה, ניתן לנסות משקפיים עם מספר קטן יותר, אשר לא ישפר את הראייה לרחוק, אלא יפחית את המאמץ הראייתי לקרוב: קריאה ממושכת מספרים וממסכים כגון מסך מחשב. משקפיים אלו לא יתאימו לצפייה בטלוויזיה או הליכה ברחוב, אלא אך ורק לעבודה ממושכת לקרוב כגון קריאה ומחשב. בנוסף, ניתן לשקול סינון אור כחול בעדשות המשקפיים, מכיוון שלעתים מושגת הקלה מסוימת על ידי הפחתת סנוור. בכל מקרה, אל תוותר על משקפיים, גם אם התחושה בעדשות מגע טובה יותר. בברכה רון מידן

07/10/2019 | 20:30 | מאת: דניאל

תודה רבה על העצות. עדיין אינני מבין מדוע בעדשות מגע הבעיה המוצגת אינה קיימת? אוסיף ואדגיש שמדובר בעיקר בלחץ ועייפות של גלגל העין ולא בכאב פיזי של ממש.

דניאל שלום השלב הראשון, והחשוב ביותר, הוא להתייעץ עם רופא עיניים לגבי התחושות שאתה מתאר, מכיוון שייתכן שאין קשר לנושא עדשות המגע והמשקפיים. הרבה אנשים מרגישים טוב יותר עם עדשות מגע מאשר משקפיים, מכיוון ששדה הראייה גדול יותר, חדות הראייה לעתים טובה יותר, ואין מסגרת משקפיים על הפנים. לכן לעתים ישנם קשיי הסתגלות למשקפיים, לאחר שימוש ממושך בעדשות מגע. מציע לשקול בחיוב, זוג נוסף של משקפיים, אשר ישמש אותך בעבודה ממושכת לקרוב בלבד,כגון קריאה ומחשב, מכיוון שלעתים הדבר מהווה הקלה במאמץ הראייתי. בכל אופן, לא כדאי על המשקפיים. בברכה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות