אוזן סתומה ושיעול

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

31/05/2015 | 11:22 | מאת: ליאור

שלום, שואלת בשביל חבר: חבר שלי סובל לעיתים מירידה בשמיעה בשל הצטברות שעוות אוזניים. עד היום הצליח לנקות בעצמו את ההצטברויות החוזרות על ידי התזת מים חמימים אל תוך האוזן בעזרת מזרקון מדידה כמו של ילדים. לפני מספר ימים חש שוב בסתימות האופיינית וירידה בשמיעה אך השטיפה הרגילה לא הניבה תוצאה כלל. פנינו לבית מרקחת ושם הומלץ לנו על ספריי פראפין ללא מרשם אך גם זה ללא הצלחה לאחר שימוש של כמה ימים. התור הקרוב לרופא אף אוזן גרון הוא רק בעוד שבועיים, בנתיים החלו שיעולים שהולכים ומחמירים בעיקר בלילה (קראנו שזה עלול להיות קשור לישיבה של השעווה על עצב באוזן שמקושר לגרון וגורם לתחושת דגדוג ולכן שיעול) מה ההמלצה? האם למהר לרופא ולקבוע אף לפרטי? האם יש דרך להקלה ביתית או תרופתית אחרת? תודה מראש, ליאור

15/06/2015 | 09:25 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

הטיפול שאתה המצאיתנ עם הזרקת מים לאוזן יש בו סכנה מרובה. במקרה הטוב השעווה נדחפה אל עור התוף, במקרה הרע נגרם נקב בעור התוף. אתה צריך לפנות במהירות לבדיקה ולטיפול

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת